Romuauton nouto

Romuauton nouto ilmaiseksi

Välillä ihmisille kertyy nurkkiin romuautoja, koska romuauton nouto mielletään kalliiksi, hankalaksi tai ajatellaan että kukaan ei halua juuri tätä romuautoa noutaa. Vanhoilla ajopeleillä on toki usein myös tunnearvoa, joka estää asiaan tarttumisen ja romuautosta eroon pääsemisen.

Romuauton nouto on kuitenkin helppo tilata, useimmiten ilmaista ja kaikille romuautoille merkkiin ja malliin katsomatta löytyy jatkokäyttö joko metallin raaka-aineena tai vaihtoehtoisesti varaosina vielä liikenteessä oleviin vastaaviin ajoneuvoihin. Runsaalla tunnearvolla, sammaleella ja ruosteella kuorrutetun romuauton nouto on helppo tilata. Silloin tietää, että kirjaimellisesti tiensä päähän tullutta autoa odottaa uusi ja hyödyllinen elämä, poissa oman pihan nurkista.

Mistä romuauton nouto onnistuu?

Noudamme romuautot käytännössä mistä tahansa, lähinnä Varsinais-Suomen alueelta. Alla kerrottuna kuitenkin muutamia vaatimuksia jotta autonromun nouto onnistuu turvallisesti ja ilman suurempia ongelmia.

Kantava ja esteetön maaperä on edellytys sille että pääsemme kuljetusautolla romuauton eteen tai taakse (automme tosin ei ole iso rekka, mutta kuorma-auto kuitenkin.) Mikäli romuauto on hankalassa paikassa tämä lisää työtä siinämäärin että romuautosta saamamme hyöty ei enää riitä kattamaan syntyneitä kustannuksia. Tällaisessa tapauksessa romuauton nouto ei välttämättä ole enää ilmaista.

Romuauto saa olla täynnä romua, kunhan se on metallia. Onkin usein mukava yllätys kun pihalla rojuneen ruohonleikkurin, vanhan pyöränrungon tai muun metalliromun saa pois nurkista samalla, kun pitkään palvellut autonromu aloittaa matkansa kohti jatkokäsittelyä.

Auton noudon yhteydessä omistaja täyttää paperit joilla auton omistusoikeus siirtyy eteenpäin. Vanhan omistajan vastuu veroista ja vakuutuksista katkeaa noutopäivään. Luovuttajan on myös todistettava tarvittaessa henkilöllisyytensä, jotta voidaan varmistua, että luovuttajana on omistaja. Noutajalta saamallaan paperilla omistaja pystyy tarvittaessa todistamaan, että auto on luovutettu eteenpäin romutettavaksi tai hyötykäyttöön ja poistetaan rekisteristä.

Rahaa romuautosta